Etichete

, , ,


Serata de Craciun_2013Se apropie sărbătoarea sfântă a Crăciunului. Unii oameni nu se mărginesc să-i facă fericiți doar pe apropiații lor, ci încearcă să aducă puțină bucurie și celor care, aproape niciodată, nu se întâlnesc cu acest frumos simțământ.

Am avut plăcerea, discutând cu Raluca Dinu, președintele Asociației Studenților la Istorie „Dacia”, să aflu că și anul acesta asociația pe care o conduce organizează Serata de Crăciun, proiect caritabil ajuns la a 10-a ediție.

Studenții doresc să îndeplinească măcar câteva dintre visurile unor copii lipsiți de sprijinul familiei și aflați în plasament la Complexul de Servicii Sociale „Sfântul Nicolae”, desfășurând un program de strângere de fonduri și produse alimentare, materiale școlare, cărți, dulciuri, haine sau jucării. S-au organizat donări de sânge la spitalul Floreasca, o seară de film la cinematograful Patria, împodobirea bradului de Crăciun, licitație de produse la Merci Charity Boutique și sunt încă în desfășurare împărțirea de prăjituri și băuturi calde, un târg de produse făcute de mână, dar și petrecerea de Crăciun care va avea loc chiar azi la Hangover Club. Bineînțeles, sângele donat va spori rezerva spitalului, dar bonurile valorice vor fi folosite în interesul copiilor, ca și banii obținuți de la celelalte acțiuni.

Principalul eveniment al Seratei de Crăciun va avea loc pe data de 11 decembrie, la ora 14:00, la Facultatea de Istorie. Este vorba despre serbarea de Crăciun unde 15 copii între 3 și 8 ani, dintre cei 50 de la Complexul de Servicii Sociale „Sfântul Nicolae”, după ce vor asculta colinde sau vor urmări spectacolul unui teatru de păpuși, vor avea bucuria să se întâlnească și cu Moș Crăciun care le va aduce cadourile așteptate cu nerăbdare.

Partenerii evenimentului sunt Lions Club Buzău – Mousaios și Leo Club „Grifon” Buzău, dar și studenți, profesori, părinți…