Etichete

, , , , ,


AfisSâmbătă, 20 decembrie, ora 21,00, la Chamonix, se lansează versiunea franceză a cărții „Walter Bonatti, mon frère de coeur” scrisă de Reinhold Messner împreună cu Sandro Filippini și apărută la editura Guerin.

Referitor la această carte, citesc pe site-ul editurii Guerin din Chamonix:

„Walter Bonatti și Reinhold Messner sunt considerați a fi doi dintre cei mai mari alpiniști din istorie. Bonatti, cel mai în vârstă dintre cei doi, a murit în 2011, la un an după ce a primit Pioletul de aur pentru întreaga lui carieră. Cu această ocazie, Messner și Bonatti s-au reîntâlnit atât la Courmayeur cât și la Chamonix.

Atunci, Messner a înțeles cât de asemănătoare au fost drumurile lor. De la copilăria foarte dificilă, la trădări și la singurătatea către care acestea te împing, viețile lor de alpiniști par că au urmat două linii paralele, ca acelea ale unor frați de suflet, ignorate mult timp și care s-au întâlnit, din păcate prea târziu, abia în amurgul vieții lor.

Pentru a împărtăși acest sentiment cât se poate de intim, Messner revine asupra unor întâmplări dificile din cariera lui Bonatti, drama de pe K2 și trădarea care i-a marcat viața pentru mult timp. Messner povestește toate acestea, întâmplările fiind foarte asemănătoare cu cele pe care el  însuși le-a trăit de-a lungul carierei sale de alpinist. Reușind să treacă peste micile neînțelegeri inerente între astfel de caractere, Reinhold Messner merge spre reîntâlnirea cu cel care se dovedește a-i fi un frate de suflet, Walter Bonatti.”

Ce frumos ar fi fost să pot ajunge la această lansare. Câtva timp, împreună cu prietenul meu Radu Stoian, am cochetat cu ideea unui City Break la Chamonix. Din păcate, nu există o asemenea ofertă! Așa că am rugat-o pe prietena noastră, Monica Andrei, să ne reprezinte la fața locului.

Din fericire, chiar dacă nu putem să fim prezenți la evenimentul din Chamonix, putem să vedem, în timp real, ce se întâmplă la Sala Majestic din Chamonix, datorită transmisiei live care va putea fi urmărită aici. Trebuie numai să ținem cont că ora de începere, 21.00, este ora Franței, la noi transmisia începând sâmbătă, 20 decembrie, la ora 22,00.

Mihai Vasile