Etichete

, , , ,


Doamna Kanwana Hemkamon – primul secretar al Ambasadei Regale a Thailandei la București, împreună cu domnul Bogdan Gligor – directorul agenției de turism Atlantic Tour

Doamna Kanwana Hemkamon – primul secretar al Ambasadei Regale a Thailandei la București, împreună cu domnul Bogdan Gligor – directorul agenției de turism Atlantic Tour

În perioada 15-17 mai 2015 se desfășoară Festivalul thailandez București, organizat de Ambasada Regală a Thailandei la București și de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, în colaborare cu Echipa Thailanda în România.

Dacă ziua de vineri este dedicată invitaților, sâmbătă și duminică toți cei care vor avea plăcerea să vină la Muzeul Satului vor putea participa la un spectacol cultural thailandez, vor putea degusta mâncăruri tradiționale thailandeze, vor putea cumpăra produsele thailandeze și-și vor putea bucura ochii vizitând o expoziție de fotografii reprezentative pentru turismul din această minunată țară supranumită și Țara Surâsului!

Pe parcursul a 800 de ani Thailanda a rămas singura țară din Asia de sud-est care nu a fost colonizată vreodată, numele Regatului Thailandei traducându-se prin PĂMÂNTUL CELOR LIBERI! Ca formă de guvernământ Thailanda este o monarhie constituțională. Majestatea Sa Regele Bhumibol Adulyadej este al 9-lea rege al dinastiei Chakri. Născut în decembrie 1927, în Cambridge Massachusetts USA – unde tatăl său, prințul Mahidol de Songkhla a studiat medicina la Universitatea Harvard – M. S. Regele Bhumibol a urcat pe tronul Regatului Siam în 1946 și este astăzi cel mai longeviv rege din monarhia thailandeză.

IMG_1342

ES domnul Komgrit Varakamin, ambasadorul Regatului Thailandei în mijlocul dansatorilor din Țara Surâsului

Regatul Thailandei are o suprafață de 514.000 km² și o populație de peste 60 de milioane de locuitori, se află în inima Asiei de sud-est și se învecinează cu Myanmar, Laos, Cambogia și Malaysia. Are o climă tropical umedă cu temperaturi pozitive tot timpul anului, iar religia națională este budhismul Theravada, practicat de 90% dintre thailandezi. Restul populației aderă la islamism, creștinism, hinduism și alte credințe, toți însă bucurându-se de o libertate religioasă totală.

Thailanda este un univers unic, îmbibat de istorie densă, cu o cultură și artă magistrale, natură spectaculoasă și peisaje magnifice” – citesc pe un prospect turistic oferit de organizatori.

Festivalul Thailandez - 2015Cu memoria astfel împrospătată am mers să mă bucur de avanpremiera Festivalului thailandez desfășurată ieri, 14 mai, la Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu. În prezența ES domnul Komgrit Varakamin, ambasadorul Regatului Thailandei în România, primul secretar al ambasadei, doamna Kanwana Hemkamon ne-a vorbit despre dansurile tradiționale thailandeze, iar o trupă de dansatoare și dansatori și muzicieni thailandezi ne-au delectat, arătându-ne pe viu ce înseamnă frumusețe, grație și melodie.

Acestea fiind zise, vă invit și pe dumneavoastră să vă bucurați privirea cu câteva imagini de la această frumoasă festivitate.

Mihai Vasile