Etichete

,


IMG_9578Pe 25 februarie 2016, mult mai devreme față de anii precedenți, se deschide Târgul de Turism al României, ediție jubiliară, a XXXV-a. În cifre, pe 13.700 m² vor expune 281 de firme reprezentând 15 țări (Albania, Bulgaria, Croația, Egipt, Grecia, Israel, Italia, Moldova, Palestina, Polonia, România, Serbia, Spania, Turcia şi Ungaria). Din România, vor participa reprezentanți din 12 consilii județene (Alba, Brăila, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureș, Mehedinţi, Neamț și Satu-Mare), din 13 orașe (Alba-Iulia, Amara, Cluj, Făgăraş, Mangalia, Piatra-Neamț, Poiana Braşov, Sighișoara, Târgu-Neamț, Târgoviște, Techirghiol și Timişoara), din 4 comune, dar și agenții care-și vor face cunoscută, astfel, oferta lor turistică – pachetele early-booking, last minute, pachetele turistice estivale, propunerile de city-break-uri, dar şi pachetele family sau senior. La Târgul de Turism al României vizitatorii vor putea să îşi aleagă vacanța dintre sutele de destinații autohtone, europene sau exotice pe care firmele expozante le vor prezenta.

Dragoș RăducanEste un an foarte interesant datorită contextului în care se află România. Evenimentele internaționale influențează turismul mondial, prin urmare și pe cel românesc. Cu toate acestea, România are un renume de destinație sigură. Astfel, mulți români se vor orienta spre destinațiile interne, spre litoralul românesc, spre munte, dar și spre zonele în care au apărut centre Spa și de tratament, precum Călimănești-Căciulata, Băile Herculane, Băile Felix, Sovata. Mai mult ca sigur că nici mediul rural nu va fi ocolit, vacanțele la țară fiind, de ceva timp, preferatele turiștilor români și nu numai ale lor, mulți turiști străini accesând direct site-urile pensiunilor rurale și rezervându-și vacanțe. Pe de altă parte, anul acesta sunt așteptați mai mulți turiști străini în România, nu neapărat pentru faptul că ne-am îmbunătățit promovarea ci pentru că pentru, așa cum am mai spus, că România este percepută ca o destinație sigură. Și, orice s-ar zice, calitatea serviciilor și chiar a infrastructurii a crescut în țara noastră. Dar, pentru ca lucrurile să meargă bine, ar trebui să se realizeze o conciliere între mediul de afaceri și mediul politic local și central. Ne aflăm într-un an de alegeri. Fiecare candidat va dori să strângă cât mai multe voturi. Noi, maturizându-ne, vom ști să negociem interesele turismului românesc. Chiar la acest târg am organizat o întâlnire cu cei mai importanți lideri ai politicii românești. Vrem să le prezentăm situația turismului românesc, oportunitățile lui, și dorim să-i întrebăm cum văd ei aceste lucruri și cum intenționează să-l sprijine. Și, poate că-i vom vota chiar în funcție de interesul lor arătat pentru dezvoltarea turismului românesc, ne-a spus domnul Dragoș Răducan prim vicepreședinte executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Rodica PenceaCât despre Organizația Patronală a Turismului Balnear din Romania (OPTBR) – anul acesta va fi prezentă cu un stand cu o suprafață mult mai mare decât cea cu care ne-a obișnuit – aproximativ 190 m² – suprafață aproape dublă față de cea din primăvara lui 2015, dovadă a faptului că mulți dintre membrii noștri au înțeles nevoia promovării.

În standul nostru sunt prezente 20 de firme de turism. După cum se știe, cea mai mare parte a locurilor sunt contractate cu Casa de pensii. Dar, bugetul acesteia reducându-se, mulți membri OPTBR, care au făcut investiții, s-au decis să-și câștige turiștii și pe alte căi, prin contracte cu agențiile de turism sau prin contracte directe pentru amatorii de tratament sau Wellness, aflăm de la doamna Rodica Pencea, secretar general OPTBR.

Cu ce vor încerca să ne cucerească expozanții veți putea vedea dacă veți vizita în această săptămână Târgul de Turism al României, care va fi organizat în perioada 25-28 februarie 2016, în pavilioanele C1 – C6 din cadrul Centrului Expozițional Romexpo.

Programul de vizitare este următorul:
25-27 februarie 2016 (joi-sâmbătă): între 10.00-18.00
28 februarie 2016 (duminică): 10.00-16.00

Prețul unui bilet de intrare este de 10 lei

Alte informații utile puteți găsi accesând site-ul Târgului de Turism al României.

IMG_9550